Voorstelrondje

Dit zijn wij! 

Mijn naam is Femke Beeloo-Planken en ik ben in 1978 geboren. Ik heb bijna 20 jaar als verzorgende IG in de zorg gewerkt.  Jammer genoeg zorgt de toenemende bureaucratie in de zorg ervoor, dat er bijna geen tijd meer is om mensen de liefde, zorg en aandacht te geven die een mens juist zo verdient, en nodig heeft... vandaar mijn keuze om de ouderenzorg te verlaten en gastouder te worden. Het zorgen voor kinderen geeft me enorm veel voldoening, kinderen zijn open, eerlijk en hebben zoveel pure humor! Elk kindje in mijn opvang heeft een speciaal plekje in mijn hart.

Naast mijn werk bij Huisje, kindje, beestje ben ik in mijn 'vrije' tijd veel aan het schrijven. Inmiddels heb ik 2 AVI-boekjes geschreven en een leesboek voor oudere kinderen. Alle drie geschreven in een speciaal dyslexie lettertype. Elke 3 maanden maak ik samen met een aantal wijkbewoners het Houtwijkblad dat dan vervolgens bij iedereen in de bus valt. Ook ben ik zeer actief als vrijwilliger in het wijkberaad van onze wijk Houtwijk en neem ik vanuit daar zitting in de commissie Loosduinen. Ik vind het heerlijk om wijkevenementen te organiseren voor de kinderen van onze wijk. 

Mijn man, Ron, werkt 'thuis' maar doet dit een paar huizen verder bij mijn ouders op zolder. Hij is programmeur en werkt bij HR2day. Ron is achterwacht bij de opvang. Mocht er een noodgeval plaatsvinden, dan kan hij binnen 10 minuten komen om te ondersteunen. 

Onze oudste zoon heet Kaj en doet tweetalig onderwijs aan het Hofstad Lyceum. Hij is tijdens de opvang weinig thuis, maar kent alle kindjes bij naam en weet wat ze leuk vinden. Hij houdt, als echte hedendaagse puber, erg van gamen en zijn telefoon. Hij is erg geïnteresseerd in geschiedenis. Daarnaast speelt hij dwarsfluit. 

Onze middelste heet Ando en hij zit in groep 6 van OBS de Houtwijk. Hij is gek op alle kindjes en baalt er eigenlijk van dat hij vaak tijdens de opvang naar school moet. Andersom werkt de magie ook, de kindjes zijn gek op Ando en kunnen vaak niet wachten tot we hem gaan halen of hij zelf thuis komt. Ando is gek op dieren en wil later graag bioloog worden. Daarnaast leest hij erg graag en heeft hij een passie voor muziek, voornamelijk drummen en trommelen, maar zingen en dansen doet hij ook graag. 

Onze jongste is Yuna, inmiddels ook alweer in groep 4 van OBS de Houtwijk. Yuna is een waar tekentalentje en knutselt graag! De kindjes uit de opvang krijgen dan ook al snel kleurpotloden van haar omdat ze het maar wat gezellig vindt om samen bezig te zijn. Yuna is gek op buitenspelen en is vaak weg met haar vriendinnetjes. Ze kent bijna alle poezen van de buurt bij naam. Yuna houdt erg van zingen en dansen, maar niet als iemand kijkt.

En dan hebben we 'Oma' of 'Bo' (Bonus Oma), zij is de vaste vrijwilliger van de opvang (en mijn moeder) en komt bijna elke opvangdag 1 of 2 uurtjes langs tussen de middag. Schwanette is sinds kort gepensioneerd ziekenverzorgende, zij heeft ook haar diploma kinder EHBO en is BHV-er.  Daarnaast is zij vrijwilliger bij een oud-patient van haar en helpt zij mee met de wijkevenementen die het wijkberaad organiseerd. Vaak loopt zij mee naar school om de kinderen te halen of haalt zij de kinderen. Daarnaast helpt zij met het smeren en geven van de boterhammetjes/flesjes tussen de middag. 

Hiernaast vindt u diverse links waar u meer informatie kunt vinden over

Huisje, kindje, beestje